Home Overzicht Na twee jaar was het weer Koningsfeest in de Meer

Na twee jaar was het weer Koningsfeest in de Meer

0

Koningsdag op de Bredeweg. Na twee jaar heeft het Bredeweg Festival zich weer teruggetrokken in de straat waar het allemaal begon, de Bredeweg. Geen grootse attracties of muziekkorpsen, slechts een podium, geen activiteiten op de Linnaeuskade en Hogeweg. Corona heeft z’n sporen achtergelaten, minder vrijwilligers en werkzaamheden aan de straat. Maar wel een uitverkocht Koningsmaal op het Hogewegplein en natuurlijk de opera op een groot podium op de Bredeweg.

Wat fris voor de mensen die aanschoven aan het Koningsmaal, maar de stemming zat er zeker in. Veel buurtbewoners en hun gasten van ergens anders konden een kaartje bemachtigen voor het voortreffelijk diner dat was samengesteld en mogelijk gemaakt door ondernemers uit de buurt. Zo’n kaartje was ook belangrijk om het Hogewegplein te kunnen betreden. Zonder mocht je het hermetisch afgezette plein niet betreden en werd je verzocht een andere route te nemen. Dat viel niet altijd in goede aarde.

Na het Koningsmaal, waarbij voor kinderen een eigen vorstelijke maaltijd werd geserveerd, werden de hekken rond het plein verplaatst naar de Bredeweg. Daar werd op die manier een afgesloten gebied voor tweeduizend bezoekers vrijgemaakt voor de uitvoering van als Mozarts komische opera ‘Leerschool van de Liefde’, Cosi Fan Tutte op een groot podium.

Op Koningsdag was het podium de plek waar veel andere muziek het festival tot een muzikaal feestje maakte. Leuk om te zien dat de stoeltjes die voor de opera waren neergezet, waren blijven staan, zodat ook de artiesten op het podium van het ‘openluchttheater’ wat meer aandacht kregen.

Twee jaar geleden bakte bij met Scouting poffertjes op de Hogeweg. Nu is er een andere voorziening.

De zon werd pas laat bij het feest betrokken, was het aantal bezoekers niet veel minder dan twee jaar geleden. Het stroomde lekker door, ook op de Hogeweg waar meer nog dan vorige keren de straat was omgetoverd tot een grote vrijmarkt.

Mensen maken het feest.