Home Eten&Drinken Naast groene nu ook een ‘echte’ Michelin Ster voor De Kas

Naast groene nu ook een ‘echte’ Michelin Ster voor De Kas

0

Restaurant de Kas in Park Frankendael heeft z’n eerste ster gekregen. De Kas kreeg behield de groene ster voor de duurzame inspanningen die het vorig jaar al kreeg.

De Kas is sinds zijn oprichting in 2001 rustig aan gegroeid en vandaag tot volle wasdom gekomen. ‘From plant to plate’ is altijd al hun motto geweest, een duurzame zienswijze die bij de opstart allerminst duidelijk was. Maar ze hebben doorgezet en zijn sinds vorig jaar een vaandeldrager van de groene Michelin Ster. Die zijn vorig jaar voor het eerst uitgereikt. En nu hebben ze ook een veel gewilde Michelin Ster.

De tuin van het restaurant aan de Middenweg wordt gebruikt voor het telen van kruiden, eetbare bloemen. Binnen zorgt hydroponics ervoor dat er het hele jaar door waterkers, selderij, postelein en andere bladgroenten zo vers mogelijk beschikbaar zijn. Daarnaast is er de eigen akker in de Beemster. Daar worden in de volle grond om en nabij 300 soorten groenten, kruiden en fruit gekweekt. Duurzaam en biologisch.

Wim de Beer en Jos Timmer beheersen volgens de Michelin Gids het contrasterende samenspel van zoet en friszuur met veel gevoel. Subtiele sauzen zetten de creatieve groentebereidingen (af en toe met vlees of vis) in de verf. Van oesterblad maken ze bijvoorbeeld schuim om een stukje kabeljauw zilte pep te geven. Geroosterde hazelnoten zorgen voor textuur, cimi di rape voor een plantaardig bittertje. De creativiteit van deze chefs wordt constant gestimuleerd dankzij de natuurlijke rijkdom die hen omringt. En daar geniet een fijnproever oprecht van.

In de nieuwste editie van de Michelingids staan 520 restaurants, waaronder 117 met Michelin Sterren en  11 met Groene Michelin Sterren.

De chefs van De Kas Wim de Beer en Jos Timmer in 2018 met in het midden oprichter Gert Jan Hageman.