Home Overzicht Naschoolse les in zalen van het KIT voor scholieren uit de buurt

Naschoolse les in zalen van het KIT voor scholieren uit de buurt

0

Zeventien middelbare scholieren uit de buurt krijgen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in het komend jaar na school wekelijks (huiswerk)begeleiding. Het KIT stelt de zalen in het monumentale gebouw kosteloos beschikbaar aan Studiezalen, een organisatie die zich inzet voor jongeren in kansarme wijken in Amsterdam door hun (huiswerk)begeleiding aan te bieden om te leren en zichzelf te ontwikkelen.

De scholieren kunnen gebruikmaken van de onderwijsfaciliteiten van het KIT, waar overdag meer dan 200 internationale studenten opleidingen op het gebied van gezondheidszorg volgen. De klaslokalen, vergaderplekken en pauzeruimtes krijgen nu ook ’s avonds een functie.

Stichting Studiezalen heeft 41 locaties in kansarme wijken in Amsterdam en Zaandam waar zij huiswerkbegeleiding aanbieden. Deze jongeren die vaak uit grote gezinnen komen en in kleine huizen wonen, een leerachterstand hebben of met andere problemen rondlopen kunnen bij Studiezalen terecht. Studiezalen biedt deze jongeren de ruimte, rust en veiligheid om in hun eigen wijk te kunnen studeren, maar ook om met begeleiders over andere problemen te praten. Studiezalen doet veel meer dan enkel huiswerkbegeleiding en helpt de jongeren ook met talentontwikkeling en life coaching.

‘Duurzaamheid gaat niet alleen over het goed zorgen voor onze aarde, maar gaat ook over goed voor elkaar zorgen’, zegt Louis van den Berghe, CFO van het KIT zegt over de samenwerking met Stichting Studiezalen. ‘Toegang tot goed onderwijs voor iedereen hoort daarbij. Dit fantastische initiatief past geheel bij onze duurzaamheidsambities en doelen en we zijn daarom blij dat we onze klaslokalen beschikbaar kunnen stellen aan Stichting Studiezalen.’