Home Nieuws uit Artis Natuur en cultuur komen weer samen op Artis Zoomeravonden

Natuur en cultuur komen weer samen op Artis Zoomeravonden

0

De befaamde Artis Zoomerdagen zijn weer begonnen. Tot en met 3 september is Artis elke zaterdag tot zonsondergang open. Dan bestreedt ussen de bloeiende perken van de eetbare tuin aanstormend Nederlands muziektalent elke zaterdag het podium van de muziektent. Met optredens van van FRIDAY, Ciao Lucifer, Lorren, Inge Lamboo, Remme, Supermoon, Goldkimono en Julian du Perron.

Foto’s Samuel van Leeuwen en Bas Losekoot

Iedere zaterdag speelt een artiest van 19.00 tot 20.00 uur in de Muziektent. Dan worden ook de picknickkleden uitgerold en wordt met de blote voeten in het gras gedanst. Maar er is meer muziek. Vanaf 16.30 uur zet talent van het Conservatorium van Amsterdam op meerdere plekken in het park een zwoele, zomerse avondsfeer neer met akoestische jazz en sluit je de avond af met een avondrondleiding door het park tijdens het invallen van de schemering.

Als om 16.30 uur de jazzmuzikanten van zich laten horen begint om 16.30 uur een kinderactiviteit bij de Muziektent. Zo treedt Job Schuring op, de bedenker van liedjes en verhaaltjes van ‘Kareltje en Sjonnie’. De muzikale hamster en giraffe die een vriendschap voor het leven sloten.

Wat hebben de kleine panda, brandnetels en vale gieren met elkaar gemeen? De jongste bezoekers ontdekken in een nieuwe speurtocht door het park wie de slimste helpers van de natuur zijn en hoe ze zelf een helper kunnen zijn.

Voor de vroege vogels is er in het weekeind op zondagochtend een voorstelling van Poppenkast op de Dam, kun je elke dag luisteren naar verhalen van de dierverzorgers op verschillende plekken in het park met Artis Vertelt of ga je voor eventjes op vakantie tussen de sterren in het Planetarium.

Het volledige programma is te vinden op www.artis.nl/zoomeravonden