Home IJburg Nesciobrug vier weken afgesloten

Nesciobrug vier weken afgesloten

0

De 780 meter lange Nesciobrug fiets- en voetgangersbrug die Oost, IJburg en Diemen met elkaar verbindt, is van 3 tot en met 28 oktober afgesloten voor al het verkeer. De weg naar de brug is verzakt en wordt verhoogd en geasfalteerd. De Westelijke Merwedekanaaldijk tussen de A10 ter hoogte van het woonwagenkamp en de grens met Diemen is daarom vier weken afgesloten. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Op de Westelijke Merwedekanaaldijk is bij de aanleg een pijler gebouwd. De weg de weg er omheen is aangelegd over de bedding van een voormalige sloot. De weg is op die plek gaan verzakken. Reparatie van de rijbaan kan niet wachten en is noodzakelijk. De gemeente gaat de dijk, tussen de A10 ter hoogte van het woonwagenkamp en de grens met Diemen, weer op de oorspronkelijke hoogte brengen en de rijbaan opnieuw asfalteren.

Omleiding

Vanaf IJburg/Diemerpark gaat de omleiding via de Diemerzeedijk en de Amsterdamse brug. Daarna ga je via de Insulindeweg en Molukkenstraat naar Oost en het Science Park. Vanaf Diemen gaat de omleiding door Diemen naar de Diemerbrug die uitkomt in Sportpark Middenmeer/Radioweg. Daarna kun je op de Kruislaan rechtsaf richting Science Park.