Op zondag 7 april is atletiekvereniging AV’23 weer klaar voor de 19e Nescioloop met als ‘hoogtepunt’ de Nesciobrug. Beide afstanden gaan over deze brug en weer terug. Ook dit jaar gaat het parcours van de Nescioloop weer over Ouddiemerlaan en door de tunneldoorgang bij station Diemen. De inschrijving is geopend.

De Nescioloop geniet bekendheid als een evenement voor jong, oud en gezinnen. De start en finish liggen op het sportpark Voorland/Middenmeer van atletiekclub AV’23 die de wedstrijd organiseert. De jongste lopertjes gaan om 9.30 uur als eersten van start, niet veel later gevolgd door de wat oudere kinderen en jeugd. De 15-kilometerloop start vervolgens om 10.30 uur en maakt ook nog een ronde door het Diemerpark en langs het fort Diemerdam. Iets later klinkt het startschot voor de lopers op de 8 kilometer.

Je kunt inschrijven tot en met 5 april via www.nescioloop.nl. Je startnummer ligt dan op zondagochtend klaar bij de start. De zaterdag ervoor kun je het ook ophalen van 12.00 tot 16.00 uur bij Run2day, Eerste Oosterparkstraat 234.

Aan de Nescioloop is een goed doel verbonden: het Jeugdfonds Sport Amsterdam dat zich inzet voor sportkansen voor elk kind in Amsterdam.