Home Overzicht Niet alleen geld, maar ook advies om initiatieven duurzaam te versterken en...

Niet alleen geld, maar ook advies om initiatieven duurzaam te versterken en professionaliseren

0

Met de financiële MAEX Impuls Amsterdam heeft MAEX in 2020 zesendertig maatschappelijke initiatieven kunnen helpen duurzaam te versterken en professionaliseren. Maar financiële donaties zijn niet de enige manier om initiatieven te versterken. Daarom introduceert MAEX dit jaar ook de ‘Hulp bij Financiële Vraagstukken’ Impuls voor Amsterdamse initiatieven.

Detacheringsbureau DPA heeft 600 uur beschikbaar gesteld om maatschappelijke initiatieven uit Amsterdam te helpen met een financieel vraagstuk. Heb je bijvoorbeeld vragen over of hulp nodig bij het opstellen van een jaarrekening of begroting. Of wil je je financiële rapportages efficiënter laten inrichten. Dan kan je een aanvraag indienen bij de MAEX Impuls Hulp bij Financiële vraagstukken.

Eén van de initiatieven die in 2020 door de MAEX Impuls Amsterdam financieel is ondersteund, is Stichting Onbeperkt Genieten, een organisatie die zich inzet voor meer prikkelarme inclusie in de cultuursector. Met dank aan de MAEX Impuls Amsterdam heeft Stichting Onbeperkt Genieten hun organisatie op drie punten kunnen versterken: verbetering van de financiële administratie, het inwerken van een tweede trainer en externe ondersteuning op fondsenwerving.

‘Het effect van deze Impuls Amsterdam op onze organisatie is dat we in korte tijd een duurzame verbeterslag hebben gemaakt in onze administratie en meer trainingen kunnen geven door de inzet van een tweede trainer’ aldus Onbeperkt Genieten. ‘We hebben alle trainingsaanvragen voor het najaar van 2020 kunnen inplannen. En in oktober hebben we zelfs op twee verschillende locaties op dezelfde dag een training kunnen verzorgen.  Als organisatie zijn we toekomstbestendiger dankzij de Impuls Amsterdam en kunnen we meer prikkelarm aanbod in de cultuursector realiseren.’

Is jouw maatschappelijke initiatief ook gebaat bij een financiële of advies Impuls om zo je organisatie te versterken en/of professionaliseren? Geïnteresseerd in hulp bij een financieel vraagstuk? Vanaf woensdag 17 maart kan je een aanvraag indienen voor deze Impuls via MAEX Impuls Hulp bij Financiële Vraagstukken. Op woensdag 24 maart gaat de eerste ronde van de MAEX Impuls Amsterdam 2021 open.

Ter voorbereiding van de Impulsen organiseren MAEX, MMA en DPA op dinsdag 16 maart om 15.00 uur een digitale meeting voor initiatieven uit de regio Amsterdam. Tijdens deze meeting worden de aanvraagprocedures toegelicht en kun je als initiatief al je persoonlijke vragen stellen over de beide MAEX Impulsen. Schrijf je in via Eventbrite.