Home Eten&Drinken Buurtbewoners halen groenten en fruit op in het Tropentheater

Buurtbewoners halen groenten en fruit op in het Tropentheater

0

Vandaag zijn in het voormalige Tropentheater totaal 236 pakketten met betaalbare groenten en fruit uitgereikt aan 150 buurtbewoners met een stadspas. Vrijwilligers van Boeren voor Buren en medewerkers van het Koninklijk Instituut voor de Tropen stonden al om 9 uur met de pakketten klaar.

Een van de klanten van Boeren voor Buren, die liever niet met naam genoemd wil worden, is blij verrast om in het Tropentheater, dat nu SDG House theater heet, haar groenten- en fruitpakket op te halen. ‘Ik ben vroeger vaak in dit theater geweest, dat ik toen kende als het Tropentheater. Dit is nu alweer jaren geleden, maar ik kan me nog goed een voorstelling herinneren van Inuit die een keelzang optreden gaven. Fijn om te zien dat het theater weer gebruikt wordt, dit ophaalpunt is voor mij veel makkelijker te bereiken. Ik moest eerst naar Noord, en omdat ik minder mobiel ben is dat voor mij niet te doen. Prettig dat ik in mijn eigen buurt kan blijven en dit theater weer kan bezoeken’

Boeren voor Buren stelt verse producten van Nederlandse boeren voor weinig geld beschikbaar aan Amsterdammers met een kleine portemonnee. Door de coronacrisis kunnen boeren hun producten lastig kwijt, terwijl veel gezinnen in de stad moeite hebben om rond te komen. Stadpashouders kunnen op de website van Boeren voor Buren een pakket bestellen en een afhaaltijdstip en locatie kiezen.

Check boerenvoorburen.nl