Home Overamstel Niet-voor-toeristen-hotel met 200 kamers straks in Bajeskwartier

Niet-voor-toeristen-hotel met 200 kamers straks in Bajeskwartier

Ook 200 'gewone' sociale huurwoningen voor studenten

0

Hotel Jansen is sinds 2015 een ‘not for tourists’ hotel aan de Schinkelkade voor tijdelijke en flexibele huisvesting voor young professionals, studenten, PHD’ers en expats. Straks opent Hotel Jansen een tweede vestiging aan het Bijdorpplantsoen in het Bajeskwartier. De eerste gasten voor de tweehonderd short stay kamers zijn er welkom vanaf mei 2023. Ook in het gebouw realiseert de Alliantie bijna driehonderd ‘gewone’ sociale huurwoningen voor studenten. Alles bij elkaar is er straks een woonplek voor bijna vijfhonderd jonge mensen in het nieuwe Bajeskwartier.

De gasten van Hotel Jansen hebben een tijdelijke woonplek voor een periode van een dag tot 6 maanden. Co-living is een belangrijk aspect. De rust en privacy vind je in je eigen kamer. In het restaurant, de gym of de gave clubrooms waar gezamenlijk gekookt, gewerkt en geleefd wordt, kom je nieuwe vrienden tegen. Het is de bedoeling dat je je direct thuis voelt in een grote onbekende stad. Er worden community events georganiseerd voor een direct thuisgevoel. Daarnaast wordt het nieuwe Café Jansen een plek voor de Amsterdammer en de buurt. Bewoners uit het gebouw zijn hier de hele dag welkom voor ontbijt, lunch, diner en een borrel.

Het duurzame gebouw voor studenten, waarvan het deel van hotel Jansen het predicaat Breeam Outstanding draagt, wordt een ontmoetingsplek waar verbinding centraal staat. Met gezamenlijke ruimtes voor koken, werken, ontspannen, een groot café-restaurant, een terras, een gym en een laundry café. De opening van Hotel Jansen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.