Home Overzicht Nieuw sportveld in Oosterpark voor school en parkbezoekers

Nieuw sportveld in Oosterpark voor school en parkbezoekers

5

Tussen het pierenbadje in het Oosterpark en het Metis Montessori Lyceum komt een multifunctioneel sportveld. Het Metis gebruikt het straks voor de gymlessen en buiten schoollessen is het sportveld voor iedereen beschikbaar.

Het nieuwe sportveld met kunstgras is geschikt voor verschillende soorten sport. Rondom het veld komt een natuurstenen zitrand en een transparant hekwerk om ballen binnen te houden. Het nieuwe sportveld met kunstgras is geschikt voor verschillende soorten sport. Het Metis Montessori Lyceum gebruikt het veld voor de gymlessen. Buiten schooltijden kan iedereen er gebruik van maken.

Met het project ‘Verdubbeling Oosterpark’ is de groene zuidkant van het park met de deels bebouwde noordzijde tot aan de Mauritskade meer bij het park te betrokken. Eigenaren van de gebouwen haalden hun hekken weg en gaven de panden naar het park toe een vriendelijk gezicht. Ook het Metis benut de ligging aan het park nu optimaal.

Na de nieuwbouw van het Metis is op de begane grond van de school een transparante ruimte beschikbaar gekomen met pauzelandschap en een skatebaan die buiten schooltijden toegankelijk zijn voor parkgebruikers. Nu komt daar ook het sportveld bij. Begin juli is het sportveld klaar voor gebruik.

 

5 REACTIES