Home Overzicht De eeuwige jeugd van Zeeburgia in jubileumboek

De eeuwige jeugd van Zeeburgia in jubileumboek

1
Het boek 'Honderd jaar Zeeburgia' is onlangs verschenen.

Zaterdag is na afloop van nieuwjaarswedstrijden en een recreatietoernooi het jubileumboek De Eeuwige Jeugd van de voetbalvereniging Zeeburgia gepresenteerd. David Endt ontving in het prachtige clubhuis het eerste exemplaar en sprak een prachtige column uit.

Zeeburgia, De Eeuwige Jeugd is het jubileumboek van Zeeburgia, de amateurclub uit Oost. De club uit de Indische Buurt werd opgericht door een aantal baldadige jongens, die op een zonnige 28 juni 1919 in een café besloten om hun liefde voor het voetbalspel legitiem te maken. Ze waren het zat om telkens weer door de politie te worden aangehouden als ze lekker aan het voetballen waren in de Balistraat.

De geschiedenis van de club wordt in twaalf hoofdstukken uitvoerig verteld door auteur Eric Schuit. Daarnaast zijn er ook bijdragen van, en interviews met verschillende bekende en onbekende (oud)leden. Het boek is rijk geïllustreerd met vele foto’s en documenten die historie van de club eer aan doen.

Anno 2020 telt Zeeburgia 1.200 leden en heeft onder andere een bloeiende senioren recreatie tak op zaterdag en zondagmiddag. De succesvolle opleiding van Zeeburgia is hofleverancier van het betaalde voetbal. Sinds de oprichting hebben honderden talenten de overstap gemaakt naar een profclub, waarvan 141 profvoetballer zijn geworden. Talenten als Ryan Donk, Stanley Menzo, Kenny Tete, Ouasim Bouy, Oussama Tannane, Luciano Narsingh en Joshua Brenet komen bij Zeeburgia vandaan. Aan het einde van het vorige seizoen vertrokken weer drieëndertig spelers waaronder zes naar Ajax, vier naar FC Utrecht en vier naar AZ.

Het boek Zeeburgia, De Eeuwige Jeugd is niet alleen een feest van herkenning voor de (oud)leden van de club, maar ook voor iedere liefhebber die de sport een warm hart toedraagt. Het boek is uitgegeven door Dato en is verkrijgbaar bij de boekhandel.

1 REACTIE