Home Overzicht Nieuwe competitie voor eerste team Amsterdam Tigers

Nieuwe competitie voor eerste team Amsterdam Tigers

0

Door de onzekere situatie rondom corona besloot de nationale bond IJshockey Nederland (NIJB) afgelopen vrijdagavond  dit jaar niet deel te nemen aan de BeNe League competitie. De eerste divisie, die dit weekend zou beginnen, werd ook stilgelegd. Dit gooide roet in het eten voor het eerste team van de Amsterdam Tigers, dat 10 oktober in Groningen zijn eerste wedstrijd van het seizoen zou spelen.

Zaterdagavond kwam naar buiten hoe de NIJB de teams opnieuw wil indelen.  De eerste divisie wordt omgeturnd tot eredivisie waar Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Dordrecht, Breda, Leeuwarden, Den Bosch en Utrecht in zullen spelen.

De toekomstteams van Heerenveen, Nijmegen, Geleen, Den Haag en Zoetermeer verdwijnen en gaan met de BeNe Leagueteams en de Tilburg Trappers meedoen in de nieuwe DHL (Dutch Hockey League).

Verdere invulling van de nieuwe competitie is  nog onbekend. De NIJB wil  hier komende dagen meer duidelijk over geven.

De competitie waarin het U19-team van de Amsterdam Tigers speelt, gaat ongewijzigd  door. Zaterdagavond begonnen de U19-Tigers aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen de Eindhoven Kemphanen die zij met 8-2 versloegen.