Home Oud Oost Nieuwe opzet Oost Begroot: Nu in twee buurten

Nieuwe opzet Oost Begroot: Nu in twee buurten

0

Oost Begroot gaat weer van start. De werkwijze is veranderd: het stadsdeel vraagt niet langer om uitgewerkte plannen, maar om ideeën voor de buurt. Daarna werken bewoners en experts samen om er goede plannen van te maken. In een derde ronde kunnen bewoners stemmen. Vanaf 18 maart kunnen bewoners ideeën indienen. Oost Begroot gaat van start in twee buurten, de Transvaalbuurt – Oostpoort en Zeeburgereiland.

Met deze nieuwe werkwijze wil de gemeente Oost Begroot makkelijker bereikbaar maken voor iedereen. Door samen op te trekken worden de plannen voor de buurt breed gedragen. Plannen over elk onderwerp zijn welkom, ze zijn niet aan een thema gebonden. De ideeën moeten wel passen in het beleid van de gemeente.

Voor kleinere buurten geldt dat alleen directe bewoners mogen beslissen. Alleen bewoners, ondernemers en organisaties die in het gebied werkzaam zijn kunnen plannen indienen. En alleen de bewoners van dat gebied kunnen op de plannen stemmen. De buurt moet maximaal profiteren van de plannen. Bij de uitvoering mogen commerciële belangen geen rol spelen.

Op dinsdag 26 maart is er in Boost, Danie Theronstraat 2, een bijeenkomst voor bewoners van de Transvaalbuurt en Oostpoort, van 19.00 tot 21.00 uur.
Op Zeeburgereiland komen de bewoners op woensdag 27 maart bij elkaar, in Baggerbeest, Rudi van Dantzigstraat 1 tot en met 15. Ook deze bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Na deze bijeenkomsten volgen per buurt nog twee buurtgesprekken: een om met de deskundigen van de gemeente te kijken of de plannen uitvoerbaar zijn en een bijeenkomst om te stemmen. In de weken voor en na de bijeenkomsten zijn er verschillende straatacties om bewoners te informeren en ideeën op te halen.
Vanaf 18 maart kunnen bewoners van de Transvaalbuurt, Oostpoort en Zeeburgereiland hun ideeën indienen op Oost Begroot.