Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Amsterdam in april ‘in de ban van de tulp’. Tulp Festival Amsterdam viert het jubileum met een mini-expo in het Amsterdam Museum. De start van het jaarlijkse Tulp Festival valt dit keer samen met het Paasweekend. Gedurende de maand april staan op tientallen locaties verspreid over alle stadsdelen de bekende schalen en kuipen boordevol kleurrijke tulpen. 

In het Amsterdam Museum aan de Amstel is er een mini-expo over de relatie van Amsterdam met de tulp onder de titel ‘In de Ban van de Tulp’, met verwijzingen naar de rol van de tulp in de liefde, als bron van inspiratie en symboliek. Deze mini-expo is te zien tot en met 12 mei.

Tulpen op 65 locaties

De tiende editie van het Tulp Festival telt 65 locaties. In het Oostelijk deel van het centrum loopt de tulpenroute van het Zuiderkerkplein via Huis Willet-Holthuysen, het Waldorf Astoria hotel naar de Magere Brug en aan de andere kant het H’ART Museum/Amsterdam Museum via de Nieuwe Keizersgracht richting UVA – Roeterseiland. Vervolg de tulpenroute via de Plantage Middenlaan naar de Muiderstraat, Kattenburgerplein en Wittenburgerplein en vandaar naar NEMO en het Hilton Doubletree hotel. Langs het IJ staan tulpen bij het Mövenpick Hotel en bij aanlegsteigers op de De Ruyterkade.