Home Overzicht Nieuwe trieste episode na steekpartij in vete tussen drillrapgroepen

Nieuwe trieste episode na steekpartij in vete tussen drillrapgroepen

0

Niet een ruzie om een mondkapje zoals eerder door getuigen werd verondersteld, en door de politie werd ontkracht, maar een vete tussen drillrapgroepen uit Zuidoost, was gisterenmiddag de aanleiding voor de steekpartij bij Albert Heijn aan de Helmholtzstraat. Inmiddels circuleren op sociale media nieuwsberichten over de steekpartij.

Lewis Daniels

Het slachtoffer is volgens betrouwbare bronnen lid van een drillrapgroep in de K-buurt. De dader zou banden hebben met een rivaliserende groep uit de Venserpolder en op de Helmholzstraat hebben toegeslagen omdat het slachtoffer op zijn werk geen mes bij zich had en zo weerloos was.

Rapgroepen uit Zuidoost voeren al lang een zeer gewelddadige strijd. Politie, hulpverlening en jongerenwerkers doen hun uiterste best om de vete niet verder te laten oplaaien.

Afgelopen zomer en oktober overleden twee rappers bij een schietpartij en een vechtpartij waarbij kapmessen werden gebruikt. Daarna gingen het geweld en intimidaties door. Daarbij zijn ook familieleden van rappers thuis lastig gevallen.

De moeder van een van de rappers riep in Het Parool alle betrokkenen op de strijd te staken, maar die gaat onder andere op sociale media onverminderd door, met gisteren een nieuw dieptepunt. Het slachtoffer van de steekpartij ligt met verwondingen aan zijn nek in het ziekenhuis.