Home Nieuws uit Artis Artis vraagt om een Tikkie hulp aan einde van ‘shitty’ jaar

Artis vraagt om een Tikkie hulp aan einde van ‘shitty’ jaar

0
Foto Artis, Tim Mintiens.

Poepende zebra’s, kamelen, vissen en olifanten verwijzen naar het moeilijke en ‘shitty’ jaar dat Artis in 2020 heeft gehad. Met een online steuncampagne en vraagt Artis om een Tikkie hulp aan het einde van dit ‘shitty’ jaar.

Als gevolg van het coronavirus zijn, voor de derde keer dit jaar, de deuren van het Artispark gesloten voor bezoekers. Dit heeft enorme gevolgen voor de inkomsten. Om de verliezen op te vangen, en toch ook met een hoopvolle knipoog het jaar af te sluiten, start Artis een online campagne op Instagram, Facebook en de.artis.nl. Iedereen die Artis een warm hart toedraagt, kan Artis een Tikkie helpen. Artis hoopt dat vele kleine bijdragen toch een ‘hele hoop’ steun geven om deze zware tijden door te komen.

Steun hard nodig
De relatie tussen mens en natuur is extra belangrijk in deze tijden, wat Artis relevanter maakt dan ooit. Toch heeft Artis het financieel zwaar als gevolg van de coronacrisis. De verliezen lopen dit jaar richting 10 miljoen euro. Het verzorgen van de dieren, planten en microben, het onderhoud van het park en de gebouwen, en het realiseren van vernieuwingen is enorm kostbaar.

Na het reduceren van kosten, uitstel van onderhoud, stoppen met vernieuwingsplannen en een reorganisatie onder medewerkers, vraagt Artis nu via deze campagne om een Tikkie te helpen. Alle Tikkies helpen en met deze steun  kan alles wat leeft, bloeit, groeit en poept in Artis met goede hoop aan het nieuwe jaar beginnen.

Foto Artis, Tim Mintiens.