Home Kunst No walls: eindelijk een ‘echte’ expositie sinds covid-19 virus

No walls: eindelijk een ‘echte’ expositie sinds covid-19 virus

0
Bram Ellens, Orphans

Nu de lockdown versoepeld is, is het weer mogelijk een expositie te organiseren. No Walls is een tentoonstelling van monumentale werken die geen muur nodig hebben. Bezoekers hebben genoeg ruimte om afstand tot elkaar te houden. De kunstwerken in Loods 6 kunnen ze wel van dichtbij bekijken. De expositie loopt van 17 tot en met 21 juni.

No Walls is een expositie met kleurrijke, aaibare monumentale werken die de bezoeker inspireren en verleiden om ze juist nu te kopen. Ruim twintig kunstenaars doen mee. SBK Kunstuitleen en Rademakers Gallery zijn de organisatoren. Zij willen hun kunstenaars zo goed mogelijk bedienen en zichtbaarheid bieden, vooral in deze tijden.

Joana Schneiders toont haar nieuwe, meer abstracte werken van gerecyclede touwen van Katwijkse vissers. Mae Engelgeer toont 3D geweven wandkleden en de zwarte protopunkproducten van Kiki & Joost lijken op gescheurd karton, maar blijken bij nader inzien van gevouwen metaalplaat te zijn gemaakt.

Tomáš Libertíny exposeert zijn loodzware, organisch gevormde Bust Chair van zijdezacht gepolijst wit marmer. Zijn idee is om Bust Chair Conversations te creëren, een serie van twaalf gefilmde interviews met mensen uit de culturele sector die zittend op de zetel reflecteren op de coronacrisis.

In haar nieuwe werken laat Sylvia B de grenzen tussen mens en natuur, lichaam en prothese vloeibaar worden: armen met genagellakte handen of hooggehakte benen vergroeien met boomtakken waarvan de huid van de beschermende bast is ontdaan. Haar beelden worden gekenmerkt door schoonheid en afstotelijkheid.

Koos Buster Stroucken vraagt zich af wat kunst eigenlijk verheft tot kunst. In levensgrote werken met titels als ‘Sierborden van bijna alles wat ik niet leuk vind’ en ‘Schoonmaakerswaagen’, zoekt hij naar een soort knullige perfectie. Hij combineert gevoel voor humor met vakmanschap waarin je rommeligheid en spontaniteit altijd herkent.

Lieve Rutte.

Lieve Rutte is een jong talent. Haar balancerende werken lijken op totempalen die zo fragiel ogen dat een zuchtje wind ze omver zou kunnen blazen.

De deelnemende kunstenaars zijn Silvia B, Florentijn de Boer, Mae Engelgeer, Bart Esyink Smeets, Stefan Gross, Jeroen van Kesteren, Kiki & Joost, Tomáš Libertíny, Diederik Schneemann, Joana Schneider, Wieland Vogel, Cathalijn Wouters. Maarten Fijan, Bert Frijns, Sarah Reinbold, Lieve Rutte, Lisette Schumacher, Tanja Smeets, Koos Buster Stroucken, Sebastiaan Straatsma, Lisa Couwenbergh en Bram Ellens.

No Walls in Loods 6, KNSM-laan 143 van 17 tot en met 21 juni
open van 14.00 tot 20.00 uur; zaterdag en zondag 11.00 tot 18.00 uur. SBK en Rademakers Gallery zijn op dezelfde tijden geopend.