Home Overzicht Nu ook voor hoge nood naar het Stadsloket

Nu ook voor hoge nood naar het Stadsloket

1

De Stadsloket Oost is tijdens openingsuren, naast allerlei andere zaken, nu ook beschikbaar voor kleine en grote boodschappen. Handig als je tijdens het winkelen op Oostpoort plotseling naar de wc moet.

Momenteel zijn er volgens de gemeente 84 openbare plasplekken in de stad,waarvan er zo’n vijftien beschikbaar zijn in het Oostelijk deel van de stad. Daarvan zijn er zes van het type krul en die zijn uitsluitend bestemd voor mannen. Alles bij elkaar zijn er maar weinig plekken waar je terecht kunt. De Maag Lever Darmstichting vindt dat er op drukke plekken iedere 500 meter een openbaar voor iedereen toegankelijk toilet moet zijn.

Veel meer zullen het er niet worden. En zeker niet in Oost. Het komende jaar plaatst de gemeente drie nieuwe openbare toiletten en alleen in de binnenstad. De installatie van toiletvoorzieningen is kostbaar is het argument, ze nemen veel ruimte in en het kost veel werk om ze schoon te houden. Als eenvoudige oplossing stelt de gemeente daarom de toiletten in de Stadsloketten beschikbaar voor hoge nood.

Even plassen tegen een boom, in een steeg of stiekem in de bosjes is overigens niet goedkoop. De hoogte van de boete kan oplopen tot zo’n 140 euro. In het Wetboek van Strafrecht staat echter nergens dat plassen en poepen op straat verboden is. De gemeente maakt dit beleid zelf door de regel op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening.

1 REACTIE