Home Lezen en schrijven Ode aan Oost, een inspiratiegids

Ode aan Oost, een inspiratiegids

0

Lucy Deutekom is geboren in Londen, opgegroeid in de Watergraafsmeer en is na haar studie in de Indische Buurt gaan wonen. Haar band met Oost gaat ver terug en is diep. Haar passie voor wandelen en voor dit stadsdeel combineerde ze in een inspiratiegids: Ode aan Oost, wandelroutes & verhalen uit Amsterdam-Oost. In negen wandelroutes laat ze buurten en hun bewoners zien.

De wandelingen beginnen en eindigen bij een station van het openbaar vervoer. Ze variëren in lengte: van één uur tot tweeënhalf uur. Verschillende buurten, markante straten en parken komen aan bod, hier en daar gaat een route net de grens met Oost over. Bekende Oosterlingen als Aaf Brandt Corstius, Herman Koch en Lebbis hebben een bijdrage geleverd. Je hoeft niet alle wandelingen te hebben gemaakt om onbekende feitjes te leren over Oost. Genieten van het rijk geïllustreerde boek gaat ook prima in je luie stoel.

Het boek is in eigen beheer uitgegeven. Bestellen kan door een mail te sturen naar [email protected]. Bij bezorging in Oost hoeven geen portokosten betaald te worden.

Tot 31 maart maak je kans op een gratis exemplaar wandelnet.nl