Home Overzicht OLVG hoort bij koplopers op gebied van duurzaamheid in de zorg

OLVG hoort bij koplopers op gebied van duurzaamheid in de zorg

0

Voor het zesde jaar op rij voldoet OLVG aan de criteria voor het gouden niveau van de Milieuthermometer Zorg. Dat laat zien dat het OLVG behoort tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid in de zorg. Door te voldoen aan het gouden niveau, voldoet OLVG – als enige ziekenhuis is in Amsterdam en omstreken – ook aan de eisen van het nationale keurmerk Milieukeur.

Het OLVG is onder andere gestart met het gescheiden inzamelen van laryngoscoopbladen. Deze medische hulpmiddelen kunnen worden omgesmolten tot een grondstof waar weer nieuwe medische hulpmiddelen van kunnen worden gemaakt. Een primeur in Nederland.

Daarnaast heeft het ziekenhuis het gebruik van het narcosegas aanzienlijk verminderd. Narcosegassen zijn veel sterkere broeikasgassen dan CO2. Eén flesje Sevofluraan van 240 ml is net zo vervuilend als 350 km rijden met een benzineauto. Door te stoppen met Sevofluraan, wordt de CO2-uitstoot met 7.747 kg verminderd. Dat staat gelijk ruim tien keer op en neer naar Marrakech in Marokko.