Home Overzicht OLVG lanceert ‘corona check app’ inclusief medisch begeleidingsteam

OLVG lanceert ‘corona check app’ inclusief medisch begeleidingsteam

0

Maandagochtend lanceerde het OLVG de corona check app. Deze app biedt online hulp bij het volgen en beoordelen van klachten die mogelijk wijzen op het coronavirus. Enkele uren na de lancering waren er al duizend aanmeldingen op de app. Dinsdagmiddag aan het eind van de middag stond de teller op ruim 9.000 aanmeldingen.

OLVG corona check is bedoeld voor inwoners van Groot-Amsterdam die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt. Met deze gratis app kan een medisch team mensen op afstand begeleiden.

Achter de app staat een medisch team van OLVG paraat. Ondersteund door de techniek  beoordeelt dit team de antwoorden die gebruikers geven in de app. In eerste instantie bestond het team uit twaalf personen. Dinsdag was het team verdubbeld naar vierentwintig personen. Vandaag wordt de groep opnieuw uitgebreid.

Verpleegkundig specialist Longgeneeskunde Ingrid Wegman zit in dit medisch team. Ze heeft de afgelopen dagen veel gebruikers van de app gebeld die last hebben van benauwdheidsklachten. Op de website van het OLVG zegt zij dat mensen echt heel blij zijn met de corona check. ‘Het komt tegemoet aan een behoefte, want er is best veel angst. De app, waarbij je dagelijks informatie aan ons kan doorgeven, geeft dan houvast.’

Het OLVG waarschuwt dat de app geen vervanging is van reguliere zorg of spoedhulp. Als je ernstig ziek bent of als je een spoedvraag hebt, dan moet je zelf actie nemen. Aanmelding voor de app gaat via www.olvgcoronacheck.nl. Na beoordeling op basis van een aantal criteria als leeftijd en postcodegebied krijg je toegang tot de app.