Home Overzicht Omleidingen en andere hinder

Omleidingen en andere hinder

0

Een overzicht van werkzaamheden aan de openbare weg in Oost.

Woensdag 24 november 10.00 uur tot 26 vrijdag november 05.00 uur
Spoedreparatie wegdek van de Zeeburgerbrug

Ernstige verkeershinder. Het advies is om de ring te mijden.
Er is maar één rijstrook open in de richting van Noord. De afrit 14 richting Zeeburg blijft wel open. Voor het verkeer richting Zuid is er geen hinder.

Het verkeer vanaf de A1 kan niet over de verbindingsweg richting Oost. Richting Noord, Zaanstad en de kop van Noord-Holland is er een omleiding via de Westring. De extra reistijd oplopen tot ruim een half uur.

Woensdag 1 en donderdag 2 december
Bertrand Russellstraat

Verkeershinder. De rijbaan is versmald, auto- en fietsverkeer wordt langs het werk geleid. Voetgangers volgen een omleiding via de Kees Boekestraat.

December tot en met eerste helft januari 2022 (m.u.v. kerstvakantie)
Bertrand Russellstraat

Verkeershinder. De rijbaan is versmald, auto- en fietsverkeer wordt langs het werk geleid. Voetgangers volgen een omleiding via de Kees Boekestraat.

December (tot aan kerstvakantie)
Julianaplein

Verkeershinder op het Julianaplein. Tijdens werktijd van 07.00 uur tot 18.00 uur wordt het auto- en vrachtverkeer omgeleid (onder voorbehoud). Ook worden fietsers en voetgangers op de kruising Maliebaan – Julianaplein begeleid door verkeersregelaars. Na werktijd kan het auto- en vrachtverkeer de busbaan op het Julianaplein gebruiken.

December tot en met eerste helft januari 2022 (m.u.v. kerstvakantie)
Bertrand Russellstraat

Verkeershinder in de Bertrand Russellstraat. De rijbaan is versmald, auto- en fietsverkeer wordt langs het werk geleid. Voetgangers volgen een omleiding via de Kees Boekestraat. Tijdens het uithijsen van de damwandplanken wordt het verkeer kort stilgezet.

6 december
IJtunnel

De IJ-tunnel is elke eerste maandag van de maand gesloten voor onderhoud. De tunnel sluit zondagavond om 23.59 uur tot maandag 05.00 uur. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de Coentunnel of de Zeeburgertunnel. Vrachtverkeer van en naar centrum kan gebruikmaken van de S112 Gooiseweg.

Vrijdag 19 november vanaf 21.00 uur tot maandag 22 november 05.00 uur en
vrijdag 26 november vanaf 21.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur
De Ruijterkade

Auto’s kunnen niet van oost naar west en van west naar oost over de De Ruijterkade dichtbij de Oostertoegang. Het verkeer wordt omgeleid via de Kattenburgerstraat, Prins Hendrikkade naar de Oostertoegang om de Michiel de Ruijtertunnel te bereiken. Het bestemmingsverkeer richting De Ruijterkade en Oosterdokskade heeft wel toegang. Via de Prins Hendrikkade en de Oostertoegang blijft de Michiel de Ruijtertunnel bereikbaar.

Maandag 6 december 22.30 uur tot en met dinsdag 7 december 5.00 uur.
Michiel de Ruijtertunnel (Centraal Station)

De tunnel is gesloten voor onderhoud.

Tot en met uiterlijk 30 september 2022
Piet Heintunnel

Gesloten voor al het verkeer. Tram 24 rijdt wel.

Tot en met half december
Sarphatistraat

Werkzaamheden aan de trambaan in de Sarphatistraat.
Vanaf eind september werk aan de trambaan in de Sarphatistraat, de Korte ’s-Gravesandestraat, de ’s-Gravesandestraat en op het ‘s-Gravesandeplein.

Het buiten gebruik nemen van de sporen op de kruising ‘s-Gravesandeplein/Oosterpark heeft gevolgen voor tram 1 en 3. Tot en met 23 november 2021 is er voor tram 19 een omleiding vanaf de Sarphatistraat, via de Roetersstraat, Plantage Kerklaan, Plantage Middenlaan naar het Alexanderplein en eigen route. Deze omleiding geldt in beide richtingen.

Tot medio maart 2023
Weesperzijde tussen Schollenbrug en roeivereniging de Hoop

Auto’s worden omgeleid via borden en er zullen minder parkeervakken beschikbaar zijn. Voetgangers en fietsers kunnen hun tocht langs het werk vervolgen.

Woensdag 1 en donderdag 2 december
Jan Vroegopsingel / Ouderkerkerdijk

De Jan Vroegopsingel en Ouderkerkerdijk zijn 1 en 2 december volledig afgesloten voor al het verkeer. Het betreft de Jan Vroegopsingel die overgaat in de Ouderkerkerdijk, tot aan het viaduct van de A10.

Nood- en hulpdiensten kunnen indien nodig wel over de Jan Vroegopsingel en Ouderkerkerdijk rijden om bewoners te bereiken. Bewoners kunnen deze twee dagen lopend via een voetpad langs de werkzaamheden. Volkstuincomplex Amstelglorie is deze twee dagen niet bereikbaar.

Bron gemeente Amsterdam