Home Overzicht Online en gratis: ‘JazzFest Online BuurtTour’ in de Indische Buurt

Online en gratis: ‘JazzFest Online BuurtTour’ in de Indische Buurt

0
The Hi-Stakes

Het Jazzfest van Studio/K is dit jaar even anders. Op zaterdag 20 maart gebeurt het als JazzFest Online BuurtTour. Je kunt thuis online kijken naar artiesten die op bijzondere plekken in de Indische Buurt optreden. Wat dacht je van een mini-concert in de buurtsuper, of een klankinstallatie bij de kleermaker? Het JazzFest is gratis te volgen via een livestream.

Eerder was al bekend dat Reinier Baas en Xavi Torres als duo gaan optreden. En dat Sanne Huijbregts, Fuensanta Mendez en Sun-Mi Hong speciaal voor het JazzFest-onderdeel ‘Jonge Makers’ nieuwe muziek laten horen. Inmiddels is ook zeker dat jazz-formatie The Hi-Stakes meedoet aan de BuurtTour. Zij zijn zaterdagavond live te zien vanuit Studio/K. Reken er maar op dat je de door Rhythm ‘n’ Blues geïnspireerde nummers niet kunt blijven stilzitten.

Er vinden optredens plaats op plekken waar normaal gesproken nooit concerten zijn. Bijvoorbeeld een miniconcert in de buurtsuper of een klankinstallatie bij de kleermaker. Andere locaties waar wordt opgetreden zijn: de Lale Kasabi Buurtsuper, Kledingreparatie Asgul, Bar Joost, Studio/K, het Flevopark en Qahwa d`Or koffiespeciaalzaak. Zo kunt u genieten van de optredens en leert u de buurt op een andere manier kennen.

Live vanuit Studio/K zijn onder andere de volgende artiesten te zien. Reinier Baas en Xavi Torres (als duo), Sanne Huijbregts, Fuensanta Mendez, Sun-Mi Hong en The Hi-Stakes. Ook Marta Arpini, Modar Salama, Oscar-Jan Hoogland, Roos Jonker, Pablo Martinez en Jonathan Dafgard zijn te bewonderen. De livestream wordt gepresenteerd door Selman Aqiqi, een bewoner van de Indische Buurt.

De livestream is zaterdagavond 20 maart vanaf 20.30 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van JazzFest.

Check www.jazzfestamsterdam.nl. Geen tickets, donaties welkom. Onder de gulle donateurs zullen een aantal JazzFest t-shirts worden verloot.