Home Overzicht Fictief eiland in Doebaai op Zeeburgereiland

Fictief eiland in Doebaai op Zeeburgereiland

0
APTO Architects.

Startblok Zeeburg is een woonproject voor starters en statushouders in Baaibuurt Oost op het Zeeburgereiland dat eind dit jaar klaar zal zijn. De gemeente was via een prijsvraag op zoek naar een partij die meer levendigheid en sociale verbinding rond Startblok Zeeburg kan creëren. Apto Architects won deze prijsvraag met een plan voor een fictief eiland.

In het fictieve eiland is ruimte voor functies als horeca, startups, werk- en studieplekken en sociaal-maatschappelijke voorzieningen. Het moet een plek worden waar verschillende groepen een nieuw thuis vinden. Het plan bestaat uit drie paviljoens met ertussen een landschap dat het geheel verbindt. Centraal staat het restaurant, waar in en met de buurt lokaal en seizoensgebonden wordt gekookt. In het omliggende landschap is ruimte voor innovatieve en educatieve voorzieningen en liggen paviljoens voor initiatieven uit de wijk.

Er komt een programmering met als doel om mensen te verbinden en samen te brengen op een leuke, innovatieve en duurzame manier. Door een samenwerking met verschillende partners zal er niet alleen zomers iets te doen zijn, maar het gehele jaar door.

De komende zomer wordt de naam van de tijdelijke voorziening bekend gemaakt. Naar verwachting start de realisatie begin volgend jaar en opent in april 2022.