Home Overzicht Ontdek het daklandschap van Amsterdam met Roef

Ontdek het daklandschap van Amsterdam met Roef

0

Roef neemt je mee de hoogte in voor een prikkelend programma: van Rooftop Roulette tot dakbioscoop en van talkshow tot yoga op 100 meter hoogte. Daarmee vraagt Roef aandacht voor de onbenutte ruimte met grote duurzame kansen. Juist nu kun je de wind in je haren voelen en de ruimte boven de stad ervaren. Het weekend van 4 tot en met 6 september staat in het teken van het Amsterdamse daklandschap.

Al vijf jaar verzorgt Roef de programmering op het Amsterdamse daklandschap. Dit jaar is dat anders dan anders. Geen festival met duizenden bezoekers, maar een avontuurlijke, intieme setting met minstens zoveel urgentie. Tijdens de coronacrisis is de behoefte aan vrije, publieke ruimte in de stad groter dan ooit en juist nu is het essentieel de ruimte op het dak te benutten: ruimte voor bewoners, voor stadsparken, moestuinen en energieopwekking. Roef neemt je graag mee naar het daklandschap en toont de (toekomstige) mogelijkheden boven de stad.

Op vrijdag 4 september is de Rooftop Talkshow over de laatste dakontwikkelingen in de indrukwekkende glazen koepel bovenop Capital C, de voormalige Diamantbeurs op het Weesperplein.

De volgende daken staan in de line up: Gapp bij Hotel Casa, The Student Hotel City, Klein Canvas bij het Volkshotel, Tnw City, Spaces Amstel, Zoku, het Benno Premselahuis, Nemo Science Museum, Capital C en de A’dam Toren.

Op zaterdag 5 september nemen expeditieleiders je mee op Rooftop Roulette: een verrassingstour van vier uur langs vier daken met vier verschillende workshops gericht op duurzaamheid. Natuurlijk met een cocktail van dakkruiden, bier gemaakt van regenwater en muzikale verrassingen onderweg. ‘s Avonds is een van de hoogtepunten van het weekend. In samenwerking met IDFA toont Roef op het fotogenieke dak van het Nemo Science Museum de roadmovie ‘Before Summer Ends’. Tickets (met en zonder diner) zijn te koop via roefamsterdam.nl/tickets.

Op zondagochtend doen dertig geselecteerde geluksvogels een zonnegroet op het dak van de A’dam Toren.

Roef is een initiatief van Frank Lee, Programmeursgilde, Springtide Studios en We The City.

Check www.roefamsterdam.nl