Home Gezin Ontdek hoe je een bijdrage kunt leveren aan een duurzame toekomst

Ontdek hoe je een bijdrage kunt leveren aan een duurzame toekomst

0

Tijdens de duurzaamheidsmarkt op 4 november ontdek je hoe je bijvoorbeeld met een aantal simpele aanpassingen je huis energiezuiniger kunt maken. Op de markt delen duurzaamheidsexperts, organisaties, ondernemers en bewoners hun ideeën, projecten en praktische tips met bezoekers en met elkaar. Ook geeft klimaatburgemeester Tessa Kramer een inspiratiesessie over klimaat en gedrag.

Op de markt zijn onder meer het Repaircafé, Jungle Amsterdam en de Fixbrigade, de Buurtcampus, MeerEnergie en andere energiecoöperaties aanwezig. Van energie en biodiversiteit tot duurzaam voedsel en het hergebruiken van spullen en middelen, alles komt aan bod.

Je kunt vragen stellen aan professionals van verschillende organisaties en langs marktkramen van initiatieven en organisaties uit stadsdeel Oost struinen. De energiecoach van stichting !Woon staat klaar om praktische tips te geven over verduurzamen en energiezuinig wonen. Ook kunt u informatie krijgen over het vervangen van uw gasfornuis door elektrisch koken met inductie.

Er zijn verschillende presentaties. Bijvoorbeeld over de duurzame staat van de Indische Buurt of over ‘Energie uit water’. Bestuurder Rick Vermin geeft een duurzaamheidspresentatie tussen 13.00 en 13.30 uur. Er wordt van 14.00 tot 15.00 uur een inspiratiesessie gegeven over klimaat en gedrag door Tessa Kramer, klimaatburgemeester. Voor deze inspiratiesessie met Tessa kunt u zich aanmelden door te mailen naar [email protected]

Vanaf de duurzaamheidsbakfiets wordt informatie gedeeld over het verduurzamen van uw woning en er wordt hulp aangeboden bij het aanvragen van subsidies. Wilt u liever met een bestuurder of klimaatburgemeester in gesprek? Dat kan ook!

Naast de vele leerzame kraampjes die veel inzicht bieden in duurzaam denken en duurzaam doen, is er natuurlijk ook plek voor vermaak. Je kunt op de duurzaamheidsmarkt ook genieten van filmvertoningen, eten, drinken en kunst.

De duurzaamheidsmarkt is op 4 november tussen 12.00 en 16.00 uur in en om het Stadsloket Oost, Oranje Vrijstaatplein 2.