Met een bescheiden kraam staat Rob Los uit IJmuiden al zeven jaar op de Dappermarkt. Op een bord aan het zijn kraam laat hij weten dat het  ‘de gezondste kraam van de markt’ is. Zijn aanbod bestaat uit verschillende producten zoals kaas, zeep, bouillon, vitamines en kefir.

Arie Martijn gaat de markt op

‘Het meest verkochte product is honing, waar je ook vandaan komt, iedereen is er gek op’, vertelt Rob. ‘Ik ben tevreden met de omzet en daarom sta ik hier ook al zeven jaar. Het hele jaar door is de omzet ongeveer stabiel.’

De bezoekers van de markt typeert Rob als bewuste klanten die goed weten wat er speelt in de wereld. ‘De laatste maand verkoop ik veel vitamine D vanwege het slechte weer’, vertelt de marktkoopman.

‘De honing-gember snoepjes lopen heel goed en is de verrassing van de kraam’,  zegt Rob voordat hij weer een volgende klant helpt.

Je vindt de kraam van Rob Los ter hoogte van Dapperstraat 92. Hij staat op de Dappermarkt op dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Tussen de Mauritskade en de Wijttenbachstraat staan in de Dapperstraat van maandag tot en met zaterdag meer dan 250 marktkramen. Wandel je over de Dappermarkt dan ontdek je dat de kooplui achter de kramen heel wat verschillende producten aanbieden. Arie Martijn Schenk zoekt ze op