Ontdekt: Vindustrial, vintage & industriële producten

0

Aan het eind van IJburg, bij het eindpunt van tram 26 stap ik binnen bij Vindustrial. Het blijkt een kleine winkel met stoere vintage en industriële producten om je huis mee in te richten. Deborah Blackman laat me zien wat ze in huis heeft.

Tekst, camera en montage Liesbet Zikkenheimer oo-tv

Twee enthousiaste mensen: Deborah Blackman en Hank-Jan Wiesenekker. Zij speuren vele landen af om mooie industriële antieke en vintage objecten te verzamelen. Vijf jaar geleden begon Deborah bij Loods5 in Zaandam, nu heeft ze al twee jaar zelf de kleine winkel die ze Vindustrial heeft genoemd.

België, Frankrijk, Zweden, Polen, zijn favoriet bij de ontdekkingstochten van Deborah en Hank-Jan. Ze hebben een passie voor mooie en unieke spullen, het zoeken ervan en vooral het vinden. Als een kast, een tafel of een werkbank authentiek is en uitstraalt dat het al veel heeft meegemaakt, dan is het interessant voor de winkel.

In de kleine ruimte beneden is het overvol. Je kunt er echt gaan schatgraven. Op de stoere werkbank en op en in de diverse kasten vind je vele kleinere vintage spulletjes, zoals beelden uit Azië, zijden bloemen, opgezette insecten en vlinders, glazen stolp, vogelkooi, houten stempels, deurknoppen, aardewerk, vazen, kussens en ingelijste prenten. Je kijkt je ogen uit. Ik neem rustig de tijd, om te schatgraven…

En dan ontdek ik dat er ook nog een bovenverdieping is waar  authentiek en uniek meubilair te vinden is. Ik zie oude schoolbanken, kasten, kisten, ladders en robuuste tafels. Dat alles zie ik als ik weer thuis ben terug op de website van Vindustrial. Deborah vertelt dat ze via de website meer verkopen dan in de winkel.

Check vindustrial.nl | facebook
Vindustrial, IJburglaan 1499, IJburg
Open van woensdag tot en met zaterdag

Eerder gepubliceerd op 17 oktober 2018