Home Overzicht Oba voert nieuwe coronamaatregelen in

Oba voert nieuwe coronamaatregelen in

0

De Oba voert aanvullende coronamaatregelen in om het bezoek aan de Oba zo veilig mogelijk te houden. Zo zijn de openingstijden aangepast en geldt een maximaal aantal bezoekers per vestiging. Het dragen van een mondkapje is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht in alle Oba-vestigingen. Om de toestroom van bezoekers te beperken, geeft een druktemeter bij Oba Oosterdok aan of je naar binnen kunt. 

De nieuwe maatregelen zoals het dragen van een mondkapje, de toegangsbeperking en het gebruik van een winkelmandje, maken het mogelijk de Oba zoveel mogelijk open te houden. Zo blijft het, naast het lenen, reserveren, verlengen en terugbrengen van materialen, mogelijk om te kunnen studeren, werken of lezen in de vestigingen die hiervoor studie- en werkplekken hebben ingericht. Wel is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Aanvullend geldt er voor Oba Oosterdok een maximale verblijfsduur van vier uur. Hiervoor worden speciale toegangskaarten gebruikt die bij de ingang van het gebouw worden uitgegeven. Bezoekers die gebruik willen maken van een studie- of werkplek worden gevraagd zich aan de deur te registreren via een (digitaal) formulier.

Het lenen, reserveren, verlengen en terugbrengen van boeken en andere materialen blijft mogelijk. Bezoekers zijn verplicht om bij binnenkomst een mandje mee te nemen als zij materiaal willen lenen of terugbrengen. De uitleentermijn is verlengd tot 6 weken. Het inleveren van boeken bij een andere vestiging is gratis, ook zijn er geen kosten verbonden aan het te laat inleveren van de geleende materialen.

De extra maatregelen gelden voor een periode van minstens vier weken, dus tot en met 15 november 2020.