Home Gezin Ook de open dag voor basisscholen gaat nu online

Ook de open dag voor basisscholen gaat nu online

0

Op 3 februari is er voor het eerst de ‘Online open dag van de basisschool’. Op deze dag kunnen ouders en verzorgers op een eenvoudige en veilige manier kennis maken met het brede aanbod van het onderwijs in de stad.

Ouders en verzorgers krijgen per brief en via social media een uitnodiging om digitaal een kijkje te komen nemen bij verschillende basisscholen naar keuze. Door middel van filmpjes krijg je een rondleiding door de basisschool, kan je deelnemen aan zoomsessies met leraren en schooldirecteuren en kan je live gechat worden met de helpdesk.

De open dag is voor ouders en verzorgers, die vanwege de coronamaatregelen niet verschillende basisscholen kunnen bezoeken, maar toch zich goed willen informeren. Het merendeel van de Amsterdamse scholen doen mee.

‘De basisschool is een belangrijk onderdeel van je je jeugd, een hele spannende en leuke keuze voor ouder en kind’, legt onderwijswethouder Marjolein Moorman uit. ‘Daarom is het van groot belang dat alle ouders en verzorgers alle informatie krijgen die ze nodig hebben om zich goed te kunnen oriënteren op de toekomst van hun kind.’

Lieke Thesingh is voorzitter van het Breed Bestuurlijk Overleg namens de schoolbesturen. Zij zegt: ‘Niet alleen voor ouders is deze tijd improviseren dat is het ook voor scholen. Veel schoolleiders geven met heel veel plezier rondleidingen en gaan met toekomstige ouders in gesprek. Helaas moet dat nu anders. Fijn dat deze mogelijkheid er in deze tijd bijkomt.’

Ben je de ouder of verzorger van een kind tussen de twee en vier jaar en wil je weten welke basisscholen er zijn in Amsterdam? Ga dan op woensdag 3 februari tussen 09.30 uur en 12.00 uur naar  www.dagvandebasisschool.nl.