Home Overzicht Hotel Landmark opent eind april op Oostenburg

Hotel Landmark opent eind april op Oostenburg

0

Het Oostenburgereiland wordt in rap tempo rijkelijk gevuld met ongeveer 1.800 woningen, horeca en bedrijvigheid. In de monumentale Van Gendthallen komen innoverende start-ups, kunstenaars en bedrijven. Café Roest blijft en ook het indrukwekkende Init-gebouw met z’n vele bedrijven blijft het middelpunt van het eiland. Nu staat er ook het geplande luxe hotel, Inntel Hotels Amsterdam Landmark. 

Op 22 april opent het zestien verdiepingen tellende Landmark hotel haar deuren. Het staat op een mooie plek aan het water van de VOC-kade, aan de rand van het gebied waar de bouwdichtheid bijzonder groot is. Vanuit de 306 kamers heb je een mooi uitzicht over de Dijksgracht, IJ-haven, de treinsporen en de stad. Het hotel heeft een zwembad en de kamers zijn voorzien van een privé bubbelbad.

De naam van de VOC-kade verwijst naar de vroegere eigenaar van het eiland, de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Later, vanaf 1826 was dit de plek waar Werkspoor onder meer stoommachines, stoomketels en machines voor de suikerindustrie vervaardigde. In het design van het hotel zijn vele verwijzingen naar deze bedrijven te vinden. Een echte blikvanger is het levensgrote gele kraanhuisje in de lobby.

Het restaurant van het hotel, dat heel toepasselijk de naam Werkspoor heeft gekregen,  is voorzien van metershoge ramen en een glazen dak. Het is industrieel, licht en ruimtelijk. De stalen zwarte constructie geeft het restaurant karakter. Op zonnige dagen is het aan water gelegen buitenterras geopend.