Home Indische Buurt Oost Begroot: Je kunt stemmen op Plastic Lab workshops

Oost Begroot: Je kunt stemmen op Plastic Lab workshops

0

In de workshops van Plastic Lab leren kinderen op een creatieve manier over duurzaamheid. Ze verzamelen plastic in hun buurt, maken een ontwerp, smelten het plastic en maken een nieuw product. Vanaf 3 april kunnen bewoners hun stem uitbrengen.

Stichting Ecodam heeft in het kader van Oost begroot een voorstel ingediend om dertig workshops te geven in de Indische Buurt, Oostelijk Havengebied en Watergraafsmaar. Met die workshops worden 800 kinderen bereikt. Verschikkende maatschappelijke organisaties, waaronder De Eester, de Batjanzaal, de Meevaart, het Tropenmuseum en de Talententent hebben toegezegd Plastic Lab workshops te willen ontvangen.

Met zijn collega Nikki Hes geeft initiatiefnemer Boaz Bar-Adon workshops in Oud Oost. De reacties zijn positief: ‘De leerlingen vonden het een zeer geslaagde les, we hebben er veel van geleerd. Dat de leerlingen zelf iets mochten maken maakte het helemaal af,’ aldus juf Wendy.

Oost begroot is een project van de gemeente Amsterdam. Elk jaar wordt geld beschikbaar gesteld voor initiatieven van bewoners om hun buurt leuker, mooier of duurzamer te maken. OP dit moment worden de ingediende plannen op haalbaarheid getoetst.

De stemprocedure begint op 3 april. Elke bewoner van de Indische Buurt, Oostelijk Havengebied en Watergraafsmeer krijgt een kaart in de bus waarmee ze hun stem kunnen uitbrengen. Boaz kan niet wachten op de uitslag: ‘Ik hoop dat iedereen gaat stemmen, het liefst natuurlijk op ons initiatief. We zijn klaar met het plastic afval!

De foto’s zijn gemaakt tijdens Plastic Lab workshops door Ludo de Goeje