Home Overzicht Oost Begroot start met informatiemarkt voor iedereen

Oost Begroot start met informatiemarkt voor iedereen

0

Deze maand start de tweede ronde voor Oost Begroot voor de mensen die wonen in Oud-Oost en IJburg en Zeeburgereiland. Het is een project waar bewoners kunnen aangeven wat belangrijk is in hun buurt. Ze bepalen thema’s, verdelen het geld, dienen plannen in en bepalen door te stemmen welke plannen worden uitgevoerd. Het begint met een informatiemarkt voor alle bewoners van stadsdeel Oost om inspiratie op te doen over thema’s en plannen.

Om bewoners meer zeggenschap te geven en omdat ze zelf de beste ideeën hebben voor hun buurt is de gemeente vorig jaar gestart met Oost Begroot. Per gebied is er 300.000 euro beschikbaar. Door te stemmen op ingediende plannen, bepalen bewoners welke plannen worden uitgevoerd.

Uit een lijst van drieëndertig thema’s bepalen bewoners welke vier thema’s ze het belangrijkste vinden voor de buurt. Nadat de thema’s zijn gekozen, wordt het geld verdeeld. In totaal is er 300.000 euro per gebied te verdelen over de vier gekozen thema’s. Als het geld is verdeeld over de thema’s kunnen bewoners ideeën en plannen indienen. De plannen worden door het stadsdeel getoetst op haalbaarheid. Daarna is het tijd om te stemmen.

Voor de gebieden Watergraafsmeer en Indische buurt, Oostelijk Havengebied start Oost Begroot in het voorjaar van 2022. Bewoners uit deze gebieden zijn welkom op de inspiratiemarkt op zaterdag 16 oktober van 13.00 tot 15.30 uur bij Framer Framed op de Oranje Vrijstaatkade 71.