Home Overzicht Oost eert zeven vrijwilligers met ereteken van stadsdeel Oost

Oost eert zeven vrijwilligers met ereteken van stadsdeel Oost

0
Stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter op bezoek bij vrijwilliger Mary-Anne Broekema.

Zeven vrijwilligers in Oost ontvingen het ereteken van Oost. Het is een speciale waardering voor vrijwilligers die een bijzondere bijdrage leveren in het stadsdeel. Door corona was er geen bijeenkomst en net als vorig jaar ging de voorzitter van het stadsdeelbestuur Maarten Poorter op toer langs de vrijwilligers om het ereteken uit te reiken.

Jaarlijks is er een groot vrijwilligersfeest voor zo’n 400 vrijwilligers. Tijdens het feest ontvangen enkele verdienstelijke vrijwilligers een ereteken. Net als vorig jaar kon er door corona geen groot feest georganiseerd worden. Daarom ging de voorzitter van het stadsdeelbestuur Maarten Poorter namens het bestuur van Oost op toer langs de vrijwilligers om het ereteken uit te reiken.

Zeven vrijwilligers in Oost ontvingen het ereteken van Oost, een speciale waardering voor vrijwilligers die een bijzondere bijdrage leveren in stadsdeel Oost

  • Nana Asante, Girls Forward
  • MaryAnne Broekema, Stichting Buurtsoos Java-eiland
  • Charel Doeman, StreetsmArt
  • Michel de Witte, Stichting buurthuis Archipel, Voedselbank
  • Anita Oostveen, Stichting MOI
  • Mina Boehkim, Vereniging life&style
  • Lis Davans, Dynamo Jeruzalem, HVO Querido
  • Ina Olivier, Buurtkamer IJburg (Dynamo), IJburg

‘De verrassing is vaak groot bij de vrijwilliger die het ereteken ontvangt’, heeft Maarten Poorter ervaren. ‘Ze zijn allemaal voorgedragen door de eigen organisatie en die doen dat uiteraard niet zo maar. Het gaat om bijzondere vrijwilligers die zich al jaren inzetten en daarbij een voorbeeld zijn voor anderen. Toch vinden deze vrijwilligers zelf dat vaak de normaalste zaak van de wereld. Het is mooi om te zien hoeveel het vrijwilligerswerk ze aan het hart gaat en hoe blij ze zijn met de waardering.’

Nana Asante vrijwilliger bij Girls Forward.

Zo’n 400 vrijwilligers hebben zich opgegeven om in de eerste week van februari op verschillende locaties in Oost een diner-voor-2 op te halen met een paar bedankjes. De diners en pakketten zijn net als vorig jaar samengesteld en gecoördineerd door het Keukencollectief dat voor elke uitgegeven maaltijd voor het vrijwilligersfeest een maaltijd gratis aanbiedt aan iemand die het niet kan betalen.