Home Overzicht Verken het Amstelstation met de gratis audiotour

Verken het Amstelstation met de gratis audiotour

0
Foto Will de Jong.

Ook al kom je met enige regelmaat in het Amstelstation, meestal snel naar de bus, trein of metro, het is de moeite waard het station eens rustig te verkennen. Dat kan met een audiotour op je smartphone door dit mooie station. Architour biedt je een gratis verkenningsreis langs tien stops op het station. Je ervaart alles over de monumentale muurschilderingen van Peter Alma, de beelden van Theo van Reijn, maar vooral over de stationsarchitectuur van H.G.J. Schelling en Jan Leupen.

Het Amstelstation is, één van de mooiste en meest innovatieve stationsgebouwen van zijn tijd. Het station werd in 1939 geopend en was zijn tijd zowel architectonisch als logistiek ver vooruit. De afgelopen jaren heeft het station een uitgebreide renovatie ondergaan, waarbij geprobeerd is zo veel mogelijk bij het oorspronkelijke ontwerp aan te sluiten.

De Duitse architectuurjournaliste Anneke Bokern is een van de auteurs van deze audiotour. Zij richtte in 2004 Architour op. Sindsdien heeft ze met haar team groepen met 2 tot 240 deelnemers uit verschillende landen en met verschillende achtergronden rondgeleid, van architectenbureaus tot gemeentes en van studenten tot Rotary Clubs.

Alles wat je voor deze audiotour nodig hebt, is een smartphone en oordopjes.

Naar de audiotour