Home Overzicht Oost heeft weer een Hema

Oost heeft weer een Hema

0

Het is zoals beloofd maar een paar minuten lopen van de ‘oude’ Hema in de Linnaeusstraat naar de nieuwe net geopende winkel om de hoek in Oostpoort. Het lijkt er meteen al druk, maar dat is het al gauw. Deze Hema in Oostpoort is een stuk kleiner dan die in de Linnaeusstraat.

Aan de lopende band reikt een rappe medewerkster winkelmandjes uit aan de voornamelijk vrouwen die een eerste bezoek aan ‘hun’ Hema brengen. Voor iedere klant zijn de ontsmette mandjes verplicht. De mannen wachten geduldig aan de overkant in het zonnetje tot hun echtgenotes de nieuwe vestiging hebben geïnspecteerd. Dat is maar goed ook, want het is er een stuk minder ruim.

De reacties van de klanten zijn wisselend. Veel artikelen zijn terug te vinden in de nieuwe winkel. Maar de indeling is heel anders. De Hema laat weten dat de nieuwe winkel is opgebouwd op basis van het nieuwe winkelconcept. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer voortaan bij elkaar in wat wordt genoemd ‘werelden’.

Het is vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling die volgens de Hema bij de klant in het oog moet springen. Je zou dan meteen kunnen zien waar je moet zijn. Dat blijkt voor niet iedereen het geval. Het is zoeken, ook omdat alles we heel dicht bij elkaar staat. ‘Het is toch wel een groot verschil met de winkel in de Linnaeusstraat die een stuk ruimer was’, merkt een van de bezoekers op. ‘Maar ik ben wel blij dat we weer een Hema in de buurt hebben.’

De verhuizing van de Hema is onderdeel van samenwerking met de supermarkt Jumbo. Dat bedrijf heeft de huurcontracten van zeventien Hema’s overgenomen. De winkel aan de Linnaeusstraat is inmiddels helemaal gestript en is nu een grote ruimte. Alle herinneringen aan de Hema zijn verdwenen. Wanneer Jumbo opengaat is nog niet bekend.