Home Overzicht Oost volop in ontwikkeling met nieuwbouwprojecten.

Oost volop in ontwikkeling met nieuwbouwprojecten.

0

Door de constante discussie over de krapte in de woningmarkt lijkt het net of er geen woningen meer bijkomen. Niets is minder waar! Oost is volop in ontwikkeling met een ruim aanbod aan (toekomstige) nieuwbouwprojecten.


Willem Schilder houd je op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt in Oost

 

We zetten ze even op een rijtje met de bijzonderheden en de prijzen. Je vindt ze in het Amstelkwartier, het Julianaplein voor het Amstelstation, bij station Science Park, op de Polderweg, het Cruquiuseiland en op Oostenburg.

Project de Elements in het Amstelkwartier, op een mooie prominente plek aan de Amstel vlakbij het Bella Vistapark met de bekende watertoren. Een bijzonder ontwerp omdat de vorm niet van de tekentafel komt, maar tot stand is gekomen door het combineren van data in een 3D model rekening houdend met de baan van de zon, daglicht, de invloed van de wind en energieopwekking. Het resultaat is een gebouw zonder scherpe hoeken en met opvallende bronskleurige horizontale lijnen. De toren wordt 70 meter hoog met zeventig koopwoningen en zeventig huurwoningen in het middensegment.
De afmetingen liggen tussen de 39 m2 tot 116 m2 met verkoopprijzen van ca. € 9.050,- tot € 10.500,- p/m2.

Project AMST tegenover het Amstel Station bestaat uit twee gebouwen met een mix van wonen, publieke en commerciële programma’s. AMST is duurzaam en maatschappelijk verantwoord en speelt in op de grote vraag naar huurwoningen in het middensegment. Er komen 252 woningen waarvan 80% bestemd is voor middeninkomens en 20 procent voor de vrije huursector waarbij ook aanbod is opgenomen met een woninggrootte boven de 100 m2. Dit is uniek in Nederland en zeker in Amsterdam. AMST biedt drie types huurwoningen aan: studios, appartementen (>100m2) en townhouses (op begane grond).

Project De Nieuwe Meent in de Watergraafsmeer bestaat uit een combinatie van sociale huurwoningen en gedeelde appartementen voor woongroepen. Bewoners delen gemeenschappelijke voorzieningen, maar ook zijn er bepaalde ruimtes die toegankelijk zijn voor de buurt. In het co-ontwerpproces kunnen woningen op maat gemaakt worden naar de behoeften en wensen van de toekomstige bewoners. Het gebouw komt vlakbij het station Science Park te liggen met vijftien sociale huurappartementen en vijfentwintig units voor woongroepen.

Waar vroeger de wijnterminal van Roders op het Cruquiuseiland stond komt project de Wijnsilo’s. Het industrieel erfgoed is op een unieke manier bewaard gebleven waarbij een aantal wijnsilo’s zijn getransformeerd in villa’s. De wijnsilo’s zijn van staal en hebben de authentieke ronde vorm en witte kleur behouden. Ze zijn uniek, maar niet goedkoop; met een woonoppervlakte van 152 m2 liggen de prijzen rond de € 1.300.000,-. Begin 2023 start de verkoop.

Op Oostenburg op het voormalige Stork Werkspoorterrein worden twee stoere panden gebouwd in project de Houtrak met een brede mix aan woningtypes in diverse afmetingen. Van compacte studio’s, 2-, 3-, of 4-kamer appartementen en royale penthouses. Op de begane grond bevinden zich unieke split level loft woningen. Alle woningen zijn koopwoningen én vrij van erfpacht! De prijzen liggen rond de € 10.000,- p/m2 woonoppervlakte.

Project Polderblok ligt in woon- en winkelgebied Oostpoort, het terrein van de voormalige Oostergasfabriek in Amsterdam-Oost. Het is de laatste plek die wordt ontwikkeld in Oostpoort, tussen het politiebureau en het Montessoricollege Oost. Er komen 54 middel dure huurwoningen met een gemiddelde oppervlakte van 73m2.

Dit zijn de highlights in de nieuwbouw in ons stadsdeel, zeer gevarieerd in locatie en voor, waar het om huurwoningen gaat, een breed publiek. De koopwoningen zijn echter fors aan de prijs en met de gestegen hypotheekrente zal dat voor een aanzienlijk deel van het koperspubliek te hoog gegrepen zijn.