Home Overzicht Oosterpark ‘omsluit’ KIT en Tropenmuseum

Oosterpark ‘omsluit’ KIT en Tropenmuseum

0

De oppervlakte van het Oosterpark is de laatste jaren behoorlijk uitgebreid en die ‘verdubbeling’ van het park nadert zijn voltooiing. Nu zijn ook het Tropenmuseum en het KIT omringd door een parkachtige omgeving.

De herinrichting van de openbare ruimte aan de voorkant van het Koninklijke Instituut voor de Tropen (KIT) aan de Mauritskade en het Tropenmuseum is zo goed als klaar. Het Oosterpark heeft meer ruimte gekregen en het KIT heeft nu het park als zijn tuin.

De ruimte voor het KIT en het museum heeft een parkachtige uitstraling gekregen met meer groen en mooie details zoals natuurstenen randen. Dezelfde elementen zijn ook in het park terug te vinden. Rondom het nieuw ingerichte gebied staat nu een hek dat accentueert dat dit gebied onderdeel is van het Oosterpark. Het ziet er nu nog kaal uit maar de komende maanden worden in dit nieuwe deel van het Oosterpark planten en bomen geplant.

De achterkant van de gebouwen van het KIT en het Tropenmuseum was al eerder verbonden met het Oosterpark. Het grote terras van café restaurant de Tropen is via het park bereikbaar en daar heb je ook toegang tot het Tropenmuseum.

Vorig artikelMuziekprijs voor kinderen die samen muziek maken.
Volgend artikelOntdek de rebelse jaren ’80 van de 19e eeuw tijdens Het Festijn van Tachtig