Home Overzicht Op Koningsdag mag er maar weinig op straat en in het park

Op Koningsdag mag er maar weinig op straat en in het park

0
De gemeente monitort mogelijk drukke locaties zoals het Oosterpark.

Koningsdag mag ook dit jaar niet worden gevierd. Spontane feesten, samenkomsten, het organiseren van evenementen of het verkopen van spullen op straat zijn niet toegestaan. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Evenementen en buurtfeesten zijn op Koningsdag niet toegestaan. Ook vrijmarkten kunnen dit jaar niet worden gehouden. De gemeente houdt de locaties waar drukte wordt verwacht zoals het Oosterpark in de gaten en neemt de nodige maatregelen. Als daar aanleiding toe is, worden mensen door hosts of handhavers aangesproken.

Sportverenigingen of andere organisaties mogen wel kleinschalige activiteiten organiseren voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten. Hierbij mag volgens de huidige regels een beperkt aantal volwassen begeleiders aanwezig zijn, maar geen volwassen toeschouwers.

Op het moment dat mensen de corona-regels overtreden dan worden ze gewaarschuwd en zo nodig nogmaals gewaarschuwd. Op het moment dat het ofwel heel erg hardnekkig wordt of om hele grote groepen gaat, wordt er beboet of kan er in het uiterste geval een last onder dwangsom worden opgelegd. De geldende maatregelen zijn erop gericht het aantal contacten en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. En zo verspreiding van het virus tegen te gaan.