De ijsbaan op het Museumplein komt er niet. Maar de Japannner, bekend van het restaurant bij het strand van IJburg, opent half december een ijsbaan op het strand van IJburg. Op vrijdag 15 december begint de ijspret om 10.00 uur met schoolschaatsen. Daarna is om 13.00 uur de feestelijke opening.

Met ‘IJburg On Ice’ wordt het strand van IJburg ook in de winter weer leuk. Iedere dag is er van 10.00 tot 14.00 uur schoolschaatsen. Daarna kan iedereen de 450 vierkante meter grote baan op en kan tot 22.00 uur vrij schaatsen. Voor 2 uur schaatsen betalen volwassenen 9,50 euro, inclusief schaatshuur. Voor kinderen tot en met 16 jaar is dat 6,50 euro. Met de Stadspas schaats je gratis. Je betaalt dan wel 3,50 euro voor schaatshuur. Scholen uit de buurt kunnen er gratis schaatsen.

Het is best een bijzondere combinatie, lekkere Japanse hapjes bij de Japanner en schaatsen op het strand. Het concept van dit restaurant is gebaseerd op de Japanse izakaya. Met allerlei lekkernijen, van sushi en sashimi tot lichte groente­hapjes en zwaardere gerechtjes.

De Japanner is twee jaar geleden ingetrokken bij het informatie- en ontmoetingscentrum over IJburg: Strandlokaal IJburg. Het is een ruimte voor exposities, bijeenkomsten en buurtinitiatieven. Het is het hele jaar open.