Home Overzicht Opblaasservice bij klassiek concert in Flevoparkbad

Opblaasservice bij klassiek concert in Flevoparkbad

0

Na het succes van vorig jaar organiseert 24classics ook deze zomer weer ‘Klassiek in het Zwembad’ in het Flevoparkbad, één van de mooiste buitenzwembaden van Europa. Op vrijdag 1 september is het zover. Solisten zijn de jonge cellist Isaac Lottman en pianist Caspar Vos, piano.

Het publiek zwemt baantjes of dobbert op een krokodil of rubber bootje. Casper Vos, die ook speelde tijdens de eerste editie, kent inmiddels de traditie dat musici spelen in hun zwembroek en na de laatste noot een duik in het water nemen. Er is een opblaasservice voor krokodillen, luchtbedden en bootjes, vanaf een uur voor aanvang van het concert.

‘Het was een fantastische ervaring om een concert te geven in het Flevoparkbad terwijl iedereen lekker op luchtbedjes in het zwembad rond dobberde’, zegt Caspar Vos (1988). ‘Het water in het zwembad draagt de muziek tot ver voorbij de hoge duikplank en het pierenbad, dit maakt het tot de ideale locatie voor een pool concert!’ Op het programma staat de naast de Cello Sonate van Rachmaninov, muziek van Rossini, Mompou en Saint-Saëns.

Pianist Caspar Vos studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 zijn masterstudie afsloot met de hoogste onderscheiding. Hij was bijvoorbeeld te horen op festivals als het Schiermonnikoog Festival, het Aurora Festival in Zweden, het International Medtner Festival in Londen en Verão Clássico in Lissabon.

Cellist Isaac Lottman (2003) won afgelopen jaar de tweede prijs tijdens het Cello Biennale Concours. Sinds het winnen van de prijs, krijgt Isaac veel uitnodigingen en speelde hij op verschillende podia in binnen- en buitenland. Hij viel op door artisticiteit en zijn overrompelende spelplezier. Isaac ging op 13-jarige leeftijd naar de Sweelinck Academie in Amsterdam. Momenteel zit hij in zijn bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam en studeert hij bij Pieter Wispelwey.

Klassiek in het Zwembad op vrijdag 1 september in het Flevoparkbad.
Deuren open en opblaasservice om 18.30 uur. Concert begint om 19.30 uur .
Tickets zijn € 21,50,- of € 7,45 voor Kleine vrienden van 24classics en zijn hier verkrijgbaar.