Home Overzicht Opknapbeurt Tilanusstraat begint op 1 december

Opknapbeurt Tilanusstraat begint op 1 december

0

De Tilanusstraat wordt opgeknapt volgens het ontwerp waarvoor de meerderheid van de bewoners koos door middel van een participatietraject. De bestaande bomen worden behouden, er komt extra groen bij en er komt meer ruimte voor de fietser en voetganger door het opheffen van parkeerplaatsen. Als alles meezit zal de straat eind volgend jaar feestelijk worden geopend.

Op dinsdag 1 december starten de werkzaamheden in de Tilanusstraat die in drie fases worden uitgevoerd. De kwaliteit van de grond rondom de bomen wordt verbeterd zodat de bestaande bomen beter kunnen groeien, er worden nieuwe bomen bij gepland, leidingen worden vervangen en de bestrating wordt vernieuwd. Wanneer alles volgens de planning verloopt, is de straat eind 2021 helemaal vernieuwd.

Participatietraject
Sinds 2016 is stadsdeel Oost bezig met het maken van plannen voor de herinrichting van de Tilanusstraat. Bewoners konden zich niet vinden in het voorgestelde ontwerp van de gemeente. De stadsdeelcommissie besloot daarom de bewoners zelf aan het roer te zetten. Op basis van loting ontstond een bewonersgroep die samen met ontwerpers van de gemeente aan de slag ging. Door dit participatieve experiment kwamen er nieuwe ontwerpen op tafel waarvan éen ontwerp uiteindelijk, dankzij het opheffen van parkeerplaatsen, nu kan worden uitgevoerd.