Home Overzicht Geen baby-, boeken- of kledingbon maar tegoed op stadspas

Geen baby-, boeken- of kledingbon maar tegoed op stadspas

0

De Stadspas krijgt met ingang van 1 december een tegoed waarmee ouders voor hun kinderen in verschillende winkelketens spullen kunnen kopen. Tot dit jaar kregen kinderen met een stadspas een baby-, boeken- of kledingbon. Die worden nu vervangen door het kindtegoed voor kinderen tot en met 14 jaar. 

Het kindtegoed kan worden gebruikt voor kleding, schoolspullen, en bepaalde verzorgingsartikelen, zoals deodorant en tandpasta. Stadspashouders die recht hebben op het kindtegoed hoeven het niet aan te vragen, maar krijgen het als zij aan de voorwaarden voldoen automatisch op de pas van het kind gestort. De Stadspashouders met een tegoed kunnen binnenstappen bij een van de ongeveer 90 aangesloten winkelvestigingen en artikelen direct met hun stadspas afrekenen.

De Stadspas een pas maakt het voor Amsterdammers met weinig geld mogelijk om met flinke korting toegang te krijgen tot Artis, een museum, of een rondvaart. Het aanbod is de laatste jaren sterk uitgebreid. Zo kunnen pashouders tegenwoordig ook met korting sporten, voordelig gezonde groente- en fruitpakketten kopen, kosteloos een ID-kaart afhalen, de vrijwillige ouderbijdrage voor de basisschool voldoen en vanaf 1 december dus ook bepaalde artikelen kopen bij verschillende winkelketens in de stad.