Home Overzicht Opnieuw explosief gevonden bij juwelier Gelderman en Sohier

Opnieuw explosief gevonden bij juwelier Gelderman en Sohier

0

De Hogeweg in de Watergraafsmeer is enige uren afgezet door de politie na een melding van een explosief voor het pand van juwelier Gelderman en Sohier. De juwelier ontdekte het explosief voor zijn winkel. De politie was snel ter plaatse en hield omstanders op grote afstand. De juwelier was lange tijd in afwachting van de explosievenopruimingsdienst die uit Roosendaal moest komen. Het explosief werd opgeruimd.

Vorig jaar werd op 8 december bij Gelderman en Sohier met zwaar vuurwerk het raam van de winkel opgeblazen. De mannen zijn toen door het raam het atelier van de juwelier binnengedrongen en hebben een ravage achtergelaten. De overvallers zijn er toen zonder buit vandoor gegaan. In de winkel worden iedere avond alle kostbaarheden opgeruimd. Er was dus niets van waarde aanwezig.

Met de ervaring van vorig jaar kwam de vondst van het explosief hard aan. Vooral ook omdat onduidelijk is wie en waarom het explosief voor de winkel van Gelderman en Sohier is geplaatst. Camerabeelden zijn er niet.