Home Nieuws Opnieuw minder besmettingen en minder positief getest in Oost

Opnieuw minder besmettingen en minder positief getest in Oost

0

Het gaat beter met de corona-epdemie. In de week van 26 juli tot en met 1 augustus heeft de GGD in stadsdeel Oost opnieuw een afname van het aantal positief geteste personen op corona waargenomen. Ook lieten aanzienlijk minder mensen zich testen. Inmiddels heeft 46 procent van de mensen boven 12 jaar zich volledig laten vaccineren door een GGD. 16 procent wacht op de tweede prik. 38 procent is niet gevaccineerd.

Bron GGD Amsterdam.

In stadsdeel Centrum is de situatie iets positiever. Daar is 52 procent volledig gevaccineerd, 17 procent wacht op een tweede prik en 30 procent is niet gevaccineerd.

Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen. Stadsdeel Zuidoost bevond zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’ en de overige stadsdelen bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Ernstig’.

Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 36 procent lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 15,2 procent. In alle gemeenten nam het aantal testen af. Het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland is afgenomen met 45 procent vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen af en alle gemeenten bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Ernstig’.