Home Kunst ‘Helen door kunst’ in de Oosterkerk

‘Helen door kunst’ in de Oosterkerk

0

Hoe kun je herstellen als je lichaam niet meewerkt? Hoe herbouw je een stad getroffen door een catastrofe? En hoe houd je een tentoonstelling tijdens een pandemie? De internationaal erkende kunstenaar Jamal Khamis werd geconfronteerd met deze lastige vragen. Met een expositie in de Oosterkerk zamelt hij geld in voor slachtoffers van de explosie in Beiroet van een jaar geleden.

De expositie bestaat uit een nieuwe collectie levensgrote en kleurrijke schilderijen van Khamis. Om de werken te creëren liet hij zich inspireren door de muziek van Wagner, de gedichten van Baudelaire, de filosofieën van Hegel en de stem van Fairuz.

De schilderijen van Khmis die te zien zijn tijdens de expositie in de oosterkerk zijn te verkrijgen met directe donaties aan War Child. Ook kun je kleinere bedragen doneren om deel te nemen aan de loting van een schilderij. War Child gebruikt de opbrengsten om kinderen en families in Libanon van hulp te voorzien.

Van maandag 23 tot en met zaterdag 28 augustus is de tentoonstelling in de Oosterkerk open voor het publiek. Elke dag van 12.00 tot 18.00 zijn de kunstwerken gratis te bezichtigen. Er zijn tijdsloten, een maximaal aantal bezoekers en er wordt anderhalve meter afstand gehanteerd. Reserveer gratis een tijdslot op www.helendoorkunst.nl