Zaterdag 5 augustus gingen activisten de vestiging van ING aan de Middenweg binnen om te protesteren met de boodschap: ‘Stop met fossiel!’ Zaterdag 26 augustus was ING aan de Middenweg opnieuw doelwit van de actie voor een fossielvrije energievoorziening.

De bank werd opnieuw opgeroepen investeringen in en leningen aan bedrijven, die nog weinig willen weten van fossielvrije energie, te stoppen. ING denkt echter dat direct stoppen met olie en gas niet de juiste en geen realistische keuze is. Volgens de bank is de samenleving nog steeds sterk afhankelijk van olie en gas. Daarom kan de bank niet per direct overstappen op 100 procent hernieuwbare energie. De capaciteit en de infrastructuur hiervoor zijn er simpelweg nog niet. Het gevolg is dat de samenleving volledig zou ontwrichten.

ING is volgens Fossielvrij NL van alle Nederlandse financiële instellingen met afstand de grootste financier van fossiele brandstoffen. Daarmee verergert ING de klimaatcrisis. ‘Terwijl de bank grote winsten maakt, zijn het de mensen in het mondiale Zuiden die hun leefgebieden verwoest zien worden.’