Home Indische Buurt De Indische Buurt laat je niet los!

De Indische Buurt laat je niet los!

0

Zaterdag 2 september vindt het 15e Indische Buurtfestival plaats. Vorige week was er op oost-online een interview met festivalleider René Jansen. Nu wat meer informatie over de verschillende activiteiten met de nadruk op de kunstmarkt en de initiatievenmarkt.

De initiatievenmarkt kun je vinden in de Javastraat, van Javaplein tot Sumatrastraat. Het Javaplein is omgetoverd tot Kidsplein. In de Sumatrastraat, tussen de Bali- en Madurastraat, is de kunstmarkt.
Ook aan de inwendige mens is gedacht: de braderie is in de Javastraat. Op he Cultopiapodium, ter hoogte van Javastraat 110, kun je genieten van kleinkunst. Op de kruising van de Javastraat en de Sumatrastraat staat het Javapodium, waar muziek ten gehore wordt gebracht.

Veel kunstenaars nemen deel aan de kunstmarkt, waaronder Tante Gerritje, waar je zelf keramiek kunt maken. Op de Krimclub ga je bouwen met gevonden plastic flessen. Hans Puts maakt portretten, Gat Kreeberg zorgt voor poëzie op straat en er is Oekraïense kunst van Natali Insheimer. In het buurtatelier kun je je eigen sieraad ontwerpen. Er is te veel om op te noemen,

Dat de Indische Buurt een buurt is die rijk is aan initiatieven, is te zien aan de line up van de initiatievenmarkt. In alfabetische volgorde: ABG Parochie – Koek, boeken en kunst; Adopteer een Afvalbak; Amsterdams Buurt Film Festival – Video’s op LEDschermen; Amsterdam Energie & Friends geeft voorlichting over groene energie thuis.

Aroma Lifestyle geeft creatieve groene workshops, Assadaaka en Atelier K & K staan er. Buurthulp Oost/Spelinloop Replay en de Buurtkringloop waar je met het rad van fortuin een prijs kunt winnen, Cybersoek, De Meevaart, de Flevoparkschool en het bewonersfotoproject FOAM.

Het Huis van Diaspora, JazzFest en Jeugdland hebben een kraampje, evenals Kelly Design. Bij mevrouw Bader kun je lekker Pakistaans  eten. Peggy Leeflang verkoopt spullen, de Rode Loper op School en SamenSpraak Oost staan er. De OBA Javaplein
geeft acte de présence.

In Shafia Ali’s kraam kun je lekker eten en mooie kunstwerken bekijken. StreetSmart, T = Vanzelfsprekend, de Vereniging Flevoparkbad, de Vrijwilligers Centrale Amsterdam en ZGAO zijn vertegenwoordigd. Wilma Schut toont haar haakwerk.

Kom naar het festival, van 12.00 tot 17.00 uur. Organisator René Jansen verwacht dat er  3000 mensen naar het festival komen.

Check indischebuurtfestival voor meer informatie en het programma.
Lees ‘De buurt laat je niet los’. Op 2 september de 15e editie Indische Buurt Festival