Home Overzicht Oproep aan alle 65-plussers: maak nu een vaccinatie-afspraak

Oproep aan alle 65-plussers: maak nu een vaccinatie-afspraak

0

Alle mensen van 65 jaar en ouder hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie tegen het coronavirus. Veel van hen zijn ook al gevaccineerd of hebben een afspraak gemaakt. Maar nog niet iedereen. Het ministerie van VWS, het RIVM en de GGD’en doen nu een oproep aan alle 65-plussers die zich nog niet hebben laten vaccineren: maak nu je afspraak.

‘Voor veel mensen is gevaccineerd worden iets waar ze al maanden naar uitkijken’, zegt minister De Jonge. ‘En terecht. Want met vaccineren bescherm je jezelf en elkaar tegen corona. Met elke prik komen we een stapje dichter bij het heropenen van de samenleving. Ik hoop dat iedere 65-plusser die dat nog niet gedaan heeft dit weekend alsnog een afspraak bij de GGD gaat inplannen.’

Via www.coronavaccinatie-afspraak.nl kan iedereen die geboren is in 1955 of daarvoor nu een afspraak maken. Mensen kunnen ook bellen met het telefoonnummer dat in hun uitnodigingsbrief.

Wie geboren is tussen 1956 en 1960, kan geen online afspraak maken bij de GGD. Deze mensen worden of zijn al uitgenodigd voor een vaccinatie door de huisarts. De huisartsen krijgen binnenkort vaccins geleverd om de laatste mensen uit de geboortejaren 1958, 1959 en 1960 uit te nodigen. Zodra dat zo ver is, krijgen deze mensen bericht van hun huisarts.