Home Overzicht Ontdek jouw sport in Oost

Ontdek jouw sport in Oost

0

Voetbal, korfbal, hockey, kickboksen, judo, multisport, turnen, karate, volleybal… In mei openen verschillende sportclubs in Oost hun deuren voor de kinderen en jongeren. Sport je nog niet of wil je weleens een andere sport uitproberen, kom dan snel kijken wat Oost jou te bieden heeft.

Sportclubs organiseren ín mei gratis activiteiten waarmee de jeugd in Oost laagdrempelig en vrijblijvend kan kennismaken met verschillende sporten. De activiteiten vinden in principe buiten plaats. Als de coronamaatregelen het toelaten zijn er ook activiteiten die binnen plaatsvinden.

‘We merken dat er kinderen zijn die nog niet sporten’, vertelt stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter. ‘Kinderen die door de lockdown weinig contact hadden met leeftijdsgenoten en nauwelijks in beweging kwamen. Sporten hoort bij een gezonde leefstijl en corona heeft wel aangetoond dat die gezonde leefstijl heel belangrijk is. Jong geleerd is oud gedaan! Ik ben dan ook heel blij dat zoveel clubs meedoen met deze actie.

‘Het zijn vaak kinderen uit gezinnen die geen geld hebben voor de contributie van een sportclub. We wijzen die gezinnen er dan ook op dat de gemeente subsidies geeft via het jeugdfonds Sport & Cultuur. Ik wil dat alle kinderen kunnen sporten!’

Alle deelnemende verenigingen zijn aangemeld bij de sportvergoeding Jeugd. Kinderen met een Stadspas kunnen met korting lid worden van de vereniging als ze dat willen. Wil je weten welke clubs er mee doen en op welke dagen je er kunt sporten, kijk dan opwww.amsterdam.nl